• Over ons

 • Over ons

  Wij zijn Soul 'n Glow, een kei enthousiaste Soul & Disco Coverband uit Eindhoven! We vormen samen een zeer hechte en ervaren muzikanten groep en spelen soul van nu en eren de grootste artiesten uit het verleden. Het belangrijkste tijdens onze optredens: dat het publiek een geweldige tijd heeft door veel plezier op het podium te maken en recht vanuit het hart te spelen, met alle passie die we in ons hebben!    

 • Bandleden

 • Marjan van Ganzenwinkel

  Zangeres

  Als zangeres is Marjan pas laat op het podium terecht gekomen, vanaf haar 16e pas. Voorzichtig aan beginnen in een achtergrondkoortje, of tegenwoordig backing vocals, bij cover bands. Daar is ze met kleine tussenpauzes nooit mee gestopt, omdat het erg gaaf is om te doen. Daarna heeft Marjan als leadzangeres jarenlang het podium mogen delen met een hele grote en gezellige feestband genaamd XQSME (lees: Excuse Me) waar ze tijdens de optredens altijd het dak eraf speelden. Nu maakt Marjan deel uit van de swingende coverband: Soul ’n Glow. Met al hun ervaring maken ze zeer intensief muziek met elkaar. En door die muzikale klik, hebben ze ook veel lol op het podium.

 • Jan Schellekens

  Drummer

  Als actief muzikant heeft Jan in zo'n 35 jaar zijn muzikale rugzak bij elkaar gedrumd. In veel verschillende stijlen, dus hij is met recht een 'All Round Drummer" te noemen. Binnen Soul 'n Glow kan hij goed zijn ei kwijt en zingt hier en daar ook nog een moppie mee. Drummers kunnen Jan kennen als eigenaar van Drumstation (www.drumstation.nl) alwaar hij van zijn passie zijn werk maakt. Muzikale voorkeur: Mix van Reggae, Ska, HipHop en Funk. Guilty pleasure: Coca Cola Zero met veel ijs...  

 • Wim Kruikemeijer

  Basgitaar

  De liefde voor de basgitaar is bij Wim ontstaan via de cello, welke hij vanaf zijn 8e bespeelde. Niet geheel vrijwillig, want bij een degelijke en intellectuele opvoeding hoorde natuurlijk ook het bespelen van een (klassiek) muziekinstrument… Toen hij op zijn 12e wel erg opstandig werd en er van cello spelen steeds minder terechtkwam, werd er een deal gesloten. De cello mocht worden ingeruild voor een basgitaar, maar dan moest er wél wat mee gedaan worden…

  Dat gebeurde. Wim volgde tot zijn 15e niet alleen les, maar speelde ook in verschillende bandjes. Dat is (met tussenpozen) tot op de dag van vandaag het geval, waarmee bij het toetreden tot Soul ’n Glow een grote wens van Wim in vervulling ging: het spelen van stomende soul en –disco, bij een band met alles erop-en-eraan!

  Wim legt met zijn bas een stevig fundament waarop de rest van de band kan bouwen. Een goede bassist speelt volgens Wim in dienst van de band. Zonder al te veel uitspattingen en vooral met “heart & soul”…

 • Ruben Heijster

  Gitaar

  Ruben, de jongste Soul 'n Glow telg, tokkelde en pingelde als klein jongetje al op gitaren en piano's. Hij hoefde maar naar muziek te luisteren en kon het spelen. Ruben is een zeldzaam muzikale gitarist binnen de muziekwereld. Naast Soul 'n Glow is hij vast bandlid van Lady Johnson, de band van Melissa Janssen, halve finaliste "The Voice 2016". 

 • Paul van Acht

  Toetsen & backing vocals

  Paul is begonnen in bandjes te spelen op zijn 16e, en doet dit nog steeds met heel veel plezier. Hij is geen virtuoos, maar een toetsenist die met de juiste sounds een goede basis weet te leggen. Zijn motto is “een goede muzikant is iemand met goede oren aan zijn kop, die goed luistert naar wat er om hem/haar gebeurt, en daar vervolgens iets mee doet”. 
 • Leon Fleurkens

  Trompet

  Leon is op 14 jarige leeftijd begonnen met trompet spelen. Door de jaren heen heeft hij ervaring opgedaan in diverse coverbands en big bands. Op dit moment is hij lid van Skalala, Heavy Hoempa en natuurlijk Soul 'n Glow. Kortom een allround muzikant en van vele markten thuis.
 • Frans Olmanst

  Bariton sax

  Muziek is Frans met de paplepel ingegeven. Hij is altijd met muziek (maken) bezig geweest, soms intensief soms wat minder. In zijn studententijd voor het eerst in een band. Daar kwam hij erachter dat het niet alleen een “verhaal” is wat je aan het publiek verteld, maar dat het ook een “verhaal” is, hoe je als band samen op het podium staat. Samen muziek maken, is naar elkaar luisteren, is stil kunnen zijn, is elkaar de ruimte gunnen en ook geven, is zelf schitteren, is supergaaf en is voor Frans altijd weer spannend.

 • Nico van Leeuwen

  Tenor sax

  Nico schrijft de blazer arrangementen. Hij is een ervaren saxofonist met een jarenlange achtergrond in diverse soulbands en bigbands met optredens in binnen- en buitenland.